Održan informativni obilazak Ugostiteljske škole Opatija u sklopu projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“

Ugostiteljska škola Opatija  s ponosom je predstavila rezultate ostvarene u sklopu projekta “RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“ tijekom informativnoga obilaska održanoga 29. studenoga 2023. Taj projekt, financiran iz Europskoga socijalnog fonda u iznosu od 7.788.588,48 €, imao je za cilj modernizaciju i unaprjeđenje obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Na informativnom obilasku ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija gospođa Sibila Roth i voditelj projekta gospodin Almir Maslić srdačno su pozdravili sve prisutne i predstavili  ostvarene aktivnosti i rezultate toga projekta.

Informativni obilazak obuhvatio je uvid u obnovljene i modernizirane prostore škole, čija je faza renovacije uspješno završena. Sudionicima je predstavljena škola nakon renovacije i opremanja ugostiteljskom opremom koja omogućava kvalitetno provođenje edukacije.

Poseban naglasak stavljen je na računalni program Lexie – Programska podrška za učenike s disleksijom i teškoćama čitanja. Program omogućava olakšano čitanje i proučavanje teksta za učenike s disleksijom, a svaki učenik dobio je licencu prilagođenu osobnim potrebama. Također, sustav fontova Omotype dizajniran je sa značajkama koje olakšavaju čitanje i prepoznavanje slova.

Osim prezentacije računalnoga programa i njegovih prednosti, prezentirani su i ostali rezultati projekta:

– Uvođenje tehnologije u nastavu predstavljeno je kroz VR (Virtual Reality) naočale, koje omogućavaju učenicima učenje o kuhanju različitih jela i kulinarskih tehnika.

– Novo zanimanje – Tehničar i tehničarka posluživanja – pruža široko znanje o konobarskim vještinama, sommelierstvu, vještinama barista, enologiji i nutricionizmu.

-Ostali rezultati projekta uključuju programe formalnoga i neformalnoga obrazovanja odraslih, razvoj mikrokvalifikacija te intenziviranje međunarodne suradnje i stručnih kompetencija nastavnika. Uz to, Ugostiteljska škola Opatija kroz ovaj projekt provodi edukacije za rukovodeće osoblje te jača stručne kompetencije nastavnika.

Ugostiteljska škola Opatija tako nastavlja doprinositi dobrobiti lokalne zajednice stvaranjem zanimanja sukladnih potrebama u ugostiteljskom sektoru.

Više informacija dostupno je na službenoj web-stranici projekta https://rck-recept.hr/.

PODJELI