Učenici Ugostiteljske škole Opatija na natjecanju Kup sv. Vlaha u Dubrovniku

U sklopu završne konferencije Projekta ‘Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik’ pod nazivom ‘Budućnost RCK Dubrovnik’, 23. studenog 2023. održano je učeničko natjecanje u kuhanju na terasi hotela Argosy. Učenici su izmjerili svoje vještine u kuhanju disciplinom ‘Black Box’, ona iziskuje kreativnost i brzu prilagodljivost, budući da su učenici izloženi nepoznatim tehnikama i namirnicama.

Na natjecanju su sudjelovali predstavnici 6 škola: RCK Opatija, RCK Pula, RCK Split, Škole Metković, Škole Korčula i Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik. Ugostiteljsku školu Opatija predstavljali su talentirani Luka Gračanin i David Majnarić Gašparac iz 4. razreda, smjera Turističko-hotelijerski komercijalist, pod vodstvom mentorice Mladenke Žibert, nastavnice kuharstva.

Na samom natjecanju, učenici su pokazali visoki stupanj profesionalnosti, vještine i stručnosti, čime su nas sve iznimno ponosili. Natjecanje je bilo održano u dva kruga, a naši učenici su se plasirali u drugi/finalni krug, gdje su se natjecali s tri tima koji su ostvarili najviše bodova. Uspjeli su se izboriti za broncu.

Zadovoljni učenici tom prilikom poručuju: “Natjecanje je prošlo u redu i ponosni smo što smo uspjeli dokazati da je naša škola među najboljima u Republici Hrvatskoj. Isto tako nam je drago da smo uspjeli opravdati trud naše prof. Žibert da nas pripremi na sve izazove koji bi nas mogli zateći u našim crnim kutijama, a isto tako i trud naših profesora iz kuharstva od prvog do trećeg razreda. Da se malo osvrnemo na samo natjecanje, drago nam je što smo dali sve od sebe, ali opet moramo spomenuti one malo bolje, dobitnike drugog mjesta učenika s Korčule i prvog mjesta učenika iz Splita. Organizacija samog natjecanja je bila na svim standardima kao i kvaliteta namirnica s kojima smo raspolagali. Ne vraćamo se kući samo s medaljom nego i s novim iskustvom, prijateljstvima kao i s lijepim uspomenama s našim profesoricama Lazić i Žibert. Sve u svemu jako smo zadovoljni što smo sudjelovali i što kući ne dolazimo praznih ruku.

Natjecanja su prilika da pokažu svoje vještine na najvišoj razini, a mi smo sigurni da će nastaviti briljirati, s ponosom pratimo svaki korak naših učenika na njihovom putu ka uspjehu.

PODJELI