Započelo provođenje besplatnih programa za uspješnu karijeru u ugostiteljstvu!

U Ugostiteljskoj školi Opatija, 25. rujna 2023. godine, započeli su besplatni programi neformalnog obrazovanja odraslih, na koje se prijavilo čak trideset i četiri polaznika!

Prvi dan provedbe održana je radionica Hotelsko domaćinstvo koja je sastavni dio modula Rukovođenje u turizmu.

Što polaznici mogu očekivati od programa? Fleksibilnost i prilagođavanje potrebama polaznika! Ukupno će se provoditi 4 modula, unutar svakog modula nalazi se 6 radionica. Svaka radionica neformalnih programa će trajati ukupno 12 sati.

Ovo je prilika za stjecanje vrijednih znanja i vještina koje će polaznike istaknuti na tržištu ugostiteljstva i turizma. Opatijska škola ima dugu tradiciju obrazovanja, a ovi besplatni programi samo su korak bliže ispunjenju misije – pružiti konkretne i korisne programe za uspješne karijere u ugostiteljstvu i turizmu.

Stručni predavači, s bogatim iskustvom, prenijet će znanje kroz zanimljiva predavanja i praktičan rad. Na kraju programa, polaznici će dobiti potvrdu o završenoj edukaciji.

Najbolja stvar? Moduli su prilagođeni potrebama današnjeg tržišta rada.

Dostupni moduli i radionice su:

1. Ugostiteljsko posluživanje
– Bonton u restoranu
– Tehnike posluživanja hrane i pića
– Kave i napitci od kave i čaja
– Bar i barske mješavine
– Somelijerstvo
– Pivarstvo

2. Kuharstvo
– Priprema i prezentacija jela gostu
– „Basic cuisine“, „Intermediate cuisine“, „Superior cuisine“
– Ručna izrada autohtonih tjestenina
– Mediteranska hrvatska gastronomska baština
– Moderni načini prigotovljavanja jela
– Slastičarstvo

3. Rukovođenje u turizmu
– Voditelj u gastronomiji
– Hotelsko domaćinstvo
– Recepcijsko poslovanje
– Voditelj u wellness turizmu
– Voditelj u dentalnom turizmu
– Voditelj cateringa

4. Jezici u struci
– Jezična čajanka
– Zdravstveni turizam
– Hotelijerstvo i turizam
– Ugostiteljski sektor
– Poslovni strani jezik u hotelijerstvu i turizmu
– Hrvatski jezik i povijest za stranice

Ovo je prilika za ulazak u svijet ugostiteljstva i turizma na najbolji mogući način.

PODJELI