Otvorena su vrata novog ugostiteljskog svijeta – Tehničar/ka posluživanja

Eksperimentalni program Tehničara/ki posluživanja odlično je krenuo s 13 ambicioznih učenika koji su spremni osvojiti ugostiteljski svijet.

Ovaj program nikako nije običan – Tehničari i tehničarke posluživanja neće biti samo konobari, bit će i sommelieri, baristi, enolozi i nutricionisti. Fokus je na kreativnosti i raznolikosti, s naglaskom na praktičnom iskustvu u školi, hotelima i restoranima.

Što polaznici dobivaju s programom?

– Inovativan pristup obrazovanju.
– Odabir izbornih predmeta prema osobnim interesima učenika.
– Modularna nastava.
– Četverogodišnje školovanje.
– Edukaciju prilagođenu trendovima na tržištu.

Ovo nije samo škola, ovo je avantura!

Učenici kroz stručnu praksu, koja je dio obrazovnog procesa, imaju priliku steći vrijedno radno iskustvo u najprestižnijim hotelima i restoranima diljem Hrvatske. Novonastali program također donosi inovaciju u hrvatsko obrazovanje – modularnu nastavu. Uz obvezne module, učenici imaju priliku birati izborne module prema svojim interesima i potrebama, što im omogućuje prilagodbu obrazovanja prema svojim karijernim ciljevima. Ovakav model obrazovanja polaznicima pruža cjelokupno znanje bez potrebe za kasnijim tečajevima za postizanje dodatnih vještina koje su potrebne na tržištu rada.

Ali ne vjerujte samo nama! Evo što učenici misle o novom programu:

Polaznik Jakov vjeruje da će biti pravi super-ugostitelj koji zna sve, od kuhanja do posluživanja, i jedva čekam krenuti!

Program pohađa i Michelle, učenica iz Italije koja se preselila iz Italije jer tvrdi kako tamo nema ništa slično ovome – ovo je njen san!

Program su osmislili predani nastavnici, vođeni ciljem zadovoljavanja trenutačnih potreba tržišta rada u sektoru ugostiteljstva i turizma.

Projekt RCK Recept omogućio je početak inspirativnog putovanja prema stvaranju kvalitetnijeg obrazovanja i prosperitetnijeg društva.

PODJELI