Studijski i stručni posjet San Sebastianu (Španjolska)

U periodu od 28. svibnja do 1. lipnja 2023. godine provedeni su studijski i stručni posjeti San Sebastianu (Španjolska).

Ovo putovanje je specifično po tome što su po prvi put zajedno organizirani stručni i studijski posjet. 8 članova Upravljačkog odbora Regionalnog centra kompetentnosti sudjelovalo je u stručnom posjetu, a u studijskom posjetu sudjelovalo je 12 nastavnika i članova projektnog tima iz Ugostiteljske škole Opatija kao i iz partnerskih škola. Posjetitelji su imali priliku vidjeti i doživjeti različite aktivnosti i prezentacije vezane za gastronomiju, turizam i ugostiteljstvo.

Prvog dana, posjetili su Baskijski kulinarski centar gdje su prisustvovali uvodnoj prezentaciji. Nakon toga, nastavnici su imali radionicu o gastronomskom turizmu u Baskiji.

Drugi dan obilježen je posjetom Odjela za stručne studije BKC-a i laboratorija za inovativnu i digitalnu transformaciju gastronomije budućnosti “LAB-e”. Kroz prezentaciju na temu „Pilotiranje mjera održivog turizma u hotelu srednje do više kategorije kroz koordinaciju s višim školama i fakultetima“ upoznali su se s primjerom dobre prakse na primjeru hotela Arima.

Trećeg dana su posjetili partnersko poduzeće BKC-a i prisustvovali prezentaciji o trendovima u gastronomiji i uvođenju inovacija u nastavni proces.

Četvrtog dana, posjetom vinariji Ameztoi uvidjeli su primjer dobre prakse suradničkog planiranja organizacije praktične nastave između BKC-a i gospodarstvenika. Uslijedilo je sudjelovanje u prezentaciji o primjeni suvremenih i digitalnih rješenja za hotelijere u edukaciji budućih turističko-ugostiteljskih djelatnika, s posebnim naglaskom na primjer dobre prakse hotela Arima.

Ovaj posjet članovima upravljačkog odbora i nastavnicima pružio je vrijedne uvide u različite aspekte gastronomije, turizma i ugostiteljstva te im je omogućio razmjenu iskustava i primjere dobre prakse s relevantnim stručnjacima i institucijama u Baskiji.

Posjet je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta RCK Recept.

PODJELI SADRŽAJ