Turizam iza kulisa – promocija strukovnih zanimanja i rada Centra


Danas smo u hotelu Hilton Costabella , a sve kao dio aktivnosti u sklopu projekta RCK RECEPT – regionalni centar profesija u turizmu ugostili učenike završnih razreda koji možda trenutno nemaju dovoljno informacija o školovanju za ugostiteljska zanimanja i rad u turizmu, te koji bi bili zainteresirani za četverogodišnje školovanje za zanimanje turističko hotelijerski komercijalist ili tehničar posluživanja odnosno trogodišnje zanimanje kuhar, konobar ili slastičar.
Ugostiteljska škola Opatija i Hilton Costabella surađuju i sudjeluju u brojnim aktivnostima koje imaju za cilj povećati interes učenika za upis u strukovna zanimanja ugostiteljskog smjera, te je upravo ovakvo događanje izvrstan način da se učenici upoznaju sa svim prednostima rada u turizmu. Učenici su dobiti priliku izravno poslušati iskustva polaznika Ugostiteljske škole kao i vidjeti što se događa iza kulisa hotela.
Cilj ovakvog događanja je promocija strukovnog zanimanja i rada Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija te prezentacija mogućnosti koje otvara školovanje za ugostiteljska zanimanja kao i mogućnosti zapošljavanja nakon školovanja.

PODIJELI SADRŽAJ