Sajam karijera u turizmu vol. 2 – Dan 2

Sajam karijera u turizmu vol. 2 započeo je 1. ožujka 2023. godine i traje do 3. ožujka 2023. godine. Sajam 2, kao i onaj prethodno održani, usmjeren je na povezivanje škole i tržišta rada, odnosno na povezivanje učenika Ugostiteljske škole i učenika ostalih regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva s gospodarstvenicima te na informiranje učenika o njihovim mogućim prvim poslovnim koracima.

Drugi dan sajma započeo je sastankom stručnog tima za razvoj programa obrazovanja odraslih nakon kojeg je uslijedila aktivnost namijenjena mentorima: Pedagoško-didaktičko usavršavanje.

Učenici su imali mogućnost obilaska izložbenih štandova poslodavaca iz područja turizma te se tako upoznati s uvjetima i mogućnostima zapošljavanja nakon svog obrazovnog puta.

Izlagači koji su se predstavili učenicima su:
– Hoteli Njivice d.o.o.
– Liburnia Riviera Hoteli d.d.
– Restoran Roko
– Restoran “Bianco&nero” Opatija
– Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.
– Grand Hotel Adriatic
– Hotel Miramar
– Visoka poslovna škola PAR
– Valamar Riviera d.d
– Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilište u Rijeci
– Milenij hoteli d.o.o.
– Hotel Kvarner Palace d.o.o.
– Katarina line d.o.o.

Osim upoznavanja s izlagačima učenici su imali priliku naučiti nešto o serviranju vina, vrijedne savjete podijelio im je Josip Orišković. Osim ulaska u svijet vina učenike je predavačica Melita Kukuljan učila o dizajniranju francuskih slastica. Slastice izgledaju sjajno!

Prvi hrvatski certificirani sommelier za sake Ivan Jug održao je predavanje učenicima na temu ovog zanimljivog pića. Također, mišljenja je da se unatrag nekoliko godina sve više prodaje na Zapadu te da je upravo sake gastronomsko piće budućnosti koje se izvrsno slaže s različitim kulinarskim stilovima od sirove ribe, preko pečenih velikih rakova do kompleksnih jela od povrća i šumskih gljiva.