Otvoren 2. Sajam karijera u turizmu

U organizaciji Ugostiteljske škole Opatija, u opatijskom Grand Hotelu Adriatic 1.3.2023. u 12h otvoren je 2. Sajam karijera u turizmu. Kroz trodnevno trajanje sajam okuplja učenike ugostiteljsko-turističkog usmjerenja i gospodarstvenike iz sektora turizma s područja Primorsko-goranske županije u cilju povezivanja obrazovanja i tržišta rada.

Sajam karijera u turizmu otvorili su Sibila Roth, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija i Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.

Kroz trajanje sajma predstavit će se 13 izlagača, a posjetit će ga više od 150 učenika iz Primorsko-goranske županije, ali i Zaboka, Splita, Pule, Osijeka i Dubrovnika.

Uz upoznavanje s uvjetima i mogućnostima zapošljavanja kroz radionice i izložbene štandove poslodavaca iz područja turizma, za učenike su pripremljena i razna edukativna predavanja i radionice. Prvi dan sajma učenici posjetitelji su imali priliku prisustvovati radionici o modernim trendovima u gastronomiji, od strane predavača Roberta Benzia. Drugi predavač je splitski chef Mario Mandarić koji je na Tajlandu kuhao holivudskim zvijezdama, usavršavao se u restoranima s Michelinovim zvjezdicama te svojom ‘zero waste‘ filozofijom pomagao beskućnicima. Upravo je na tu temu podijelio brojne vrijedne savjete učenicima. Veliki interes kod učenika izazvala je tema ‘Nove vještine kroz video igre’. Predavač Aleksandar Gavrilović predstavio je učenicima VR naočale te su mogli doživjeti iskustvo korištenja VR naočala u svijetu gastronomije. 

Aktivnosti na prvom danu sajma bile su usmjerene i na radionice za usavršavanje mentora i sastanke stručnih timova za razvoj novih programa za obrazovanje odraslih.

Atmosferu sa sajma kao i izjave dionika možete vidjeti na sljedećim poveznicama: