Održana konferencija za medije na temu Sajam karijera u turizmu vol. 2

U prostorima Primorsko-goranske županije održana je konferencija za medije na temu projekta ‘RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu’ s najavom događanja ‘Sajam karijera u turizmu vol. 2’ koji započinje 1. ožujka 2023. godine u Opatiji.

Župan Primorsko – goranske županije Zlatko Komadina istaknuo je glavne elemente i ciljeve Projekta: razvoj modernih programa obrazovanja, populariziranje strukovnih zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, razvoj i suradnja škola i gospodarskog sektora što učenicima osigurava buduće zaposlenje, kao i  stjecanje potrebnih praktičnih vještina te edukacija nastavnika sukladno najnovijim turističko-ugostiteljskim trendovima.

Predstavnike medija o nadolazećim Sajmu karijera u turizmu u sklopu projekta detaljno je informirala ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija, gđa. Sibila Roth. Sajam započinje 1. ožujka 2023. godine i održava se u Grand hotelu Adriatic u Opatiji. Trodnevni sajam ima 13 izlagača i očekuje se posjet od preko 150 učenika, a cilj sajma je povezivanje učenika i gospodarstvenika, odnosno povezivanje učenika Ugostiteljske škole Opatija i učenika ostalih regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva s tržištem rada. 

Dionike sajma očekuju vrlo zanimljive i edukativne radionice. Teme i predavači radionica navode se u nastavku:
Moderni trendovi u gastronomiji – Robert Benzia,
Food Waste – Mario Mandarić,
Nove vještine kroz video igre – Aleksandra Gavrilović,
Ulazak u svijet vina – Josip Orišković,
Sake – Ivan Jug,
Dizajniranje francuskih slastica – Melita Kukuljan
Budućnost mladih u struci – Miljenko Kosanović,
Uvod u miksologiju – Emil Luštica,
Moja karijera u ugostiteljstvu – Stevo Karapandža.

Detaljan program Sajma možete pogledati ovdje.

Bitna značajka sajma je kroz izložbene štandove poslodavaca u turizmu učenicima predočiti početne uvjete o zaposlenjima i mogućim prvim poslovnim koracima nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja. Osim programa za učenike, održat će se radionice za mentore: Pedagoško-didaktičko usavršavanje mentora.

Cijela konferencija dostupna je na sljedećoj poveznici:

VIDEO KONFERENCIJE

PODIJELI SADRŽAJ