Završen Sajam karijera u turizmu

Od 23. do 25. studenog 2022. u Grand hotelu Adriatic u Opatiji održan je Sajam karijera u turizmu u sklopu projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“.

Cilj sajma bio je povezivanje Ugostiteljske škole Opatija i tržišta rada, odnosno povezivanje učenika s gospodarstvenicima te informiranje učenika o njihovim mogućim prvim poslovnim koracima nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja.

Tijekom tri dana sajam je posjetilo preko 190 učenika konobara, kuhara, slastičara i turističko-hotelijerskih komercijalista. Sudjelovali su razni izlagači iz sektora ugostiteljstva i turizma s područja Liburnije i šire; Hilton Rijeka Costabella Beach Resort&Spa, Katarina Line, Valamar Riviera, Aminess Hotels, Restoran Roko, Grand hotel Adriatic, LRH Liburnia Riviera Hoteli d.o.o., Restoran Ružmarin, Jadranka Lošinj, Visoka poslovna škola PAR, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Izložbeni štandovi poslodavaca u turizmu bili su postavljeni tijekom sva tri dana sajma, gdje su se učenici upoznali s mogućnostima zapošljavanja i uvjetima stipendiranja te praktične nastave.

Na sajmu je predstavljen i idejni koncept karijernog centra za učenike, održana su predavanja za učenike (Osobno brendiranje na društvenim mrežama, Poduzetničke vještine za učenike – StepRI te Predstavljanje mjera HZZ-a za zapošljavanje mladih i mogućnost korištenja vaučera u sustavu obrazovanja odraslih), a održane su i radionice pedagoško-didaktičkog usavršavanja mentora kod poslodavaca. Osim navedenog sajam je, kroz okrugli stol i radionicu s gospodarstvenicima, obuhvatio temu poboljšanja uvjeta i kvalitete praktične nastave u ugostiteljskim objektima te stvorio početne uvjete prema stipendiranju učenika od strane gospodarstva.

Sajam se održao u sklopu projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“ Ugostiteljske škole Opatija.