Sajam karijera u turizmu

Sajam karijera u turizmu započeo je 23. studenog i traje do 25. studenog 2022. godine u Opatiji, u Grand hotelu Adriatic. Organiziran je od strane Ugostiteljske škole Opatija koja predstavlja regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva u sklopu provedbe projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“.

Događaj je usmjeren na povezivanje škole i tržišta rada, odnosno povezivanje učenika Ugostiteljske škole Opatija s gospodarstvenicima te informiranje učenika o njihovim mogućim prvim poslovnim koracima nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja.

Prvi dan sajma omogućio je učenicima upoznavanje s uvjetima stručne prakse i mogućnostima zapošljavanja kod poslodavaca koji su imali izložbeni štand na samom događanju. Osim izložbenih štandova poslodavaca u području turizma, učenicima je omogućeno predavanje na temu ‘Osobno brendiranje na društvenim mrežama’ koje je bilo posjećeno u velikom broju. Prvi dan sajma je zatvoren okruglim stolom na temu ‘Uvjeti praktične nastave’

U nastavku je galerija.