17. Biser mora – međunarodno natjecanje

Na otoku Braču održan je 17. Biser mora, najveće kuharsko natjecanje i festival gastronomije u regiji koji okuplja stotine sudionika iz zemlje i inozemstva.

Po prvi put ove godine okušali su se u natjecateljskim boksovima i nastavnici ugostiteljskih škola i učilišta. Održano je i prvo individualno natjecanje juniora konobara (priprema i posluživanje tartar bifteka za 2 osobe i posluživanje crnog vina te flambiranje slatkog jela i posluživanje pjenušca), kao i natjecanja mladih barmena u kategoriji sinkronizirani koktel. Osim toga, organizirano je natjecanje dvočlanih školskih timova (konobar + kuhar) u kategoriji Chef’s table gdje se ocjenjivalo od pripreme jela do posluživanja gosta.

U kuharskoj disciplini naši učenici Kljukić i Šarić osvojili su treće mjesto uz mentoricu Ljiljanu Mikinac. U disciplini Chef’s table, učenik konobar Petrović zauzeo je treće mjesto uz mentoricu Aleksandru Miljević, dok je u istoj disciplini učenik kuhar Jukić osvojio drugo mjesto s mentorom Markom Pađenom. Učenici Petrović i Jukić su u ukupnom poretku osvojili pehar za prvo mjesto.

Nastavnica slastičarstva Jasna Visković je u kategoriji mentora u disciplini Priprema Modernog jela osvojila srebrnu medalju po broju bodova i prvo mjesto u ukupnom poretku.

Čestitamo učenicima, mentorima i nastavnici Visković !

PODIJELI SADRŽAJ